Startpagina Rolleiflexclub.nl Forum Rolleiflexclub
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistreerRegistreer 
Gallery ProfielProfiel   Log in om je privé berichten te bekijkenLog in om je privé berichten te bekijken   InloggenInloggen 
Reglement versie 4 mei 2007 !

 
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie    Forum Rolleiflexclub -> Berichten van het bestuur
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
admin
Site Admin


Geregistreerd op: 22-7-2006
Berichten: 40

BerichtGeplaatst: Vr Mei 04, 2007 20:18    Onderwerp: Reglement versie 4 mei 2007 ! Reageer met quote

Reglement Rolleiflexclub.nl versie 4 mei 2007:

Algemeen:
De Rolleiflexclub.nl is bedoeld voor enthousiaste gebruikers van Rolleiflex fotocamera's. De Club opereert geheel zelfstandig, is niet van commerciële aard en is op geen enkele wijze verbonden met Rollei GmbH of Franke & Heidecke.
Om lid te kunnen worden van de Rolleiflexclub.nl dien je in het bezit te zijn van een Rollei, Rolleiflex of Rolleicord camera, welke is gefabriceerd en/of ontworpen door Franke & Heidecke, ongeacht of dit een klassieke "film" camera is of een hypermoderne camera met digitale achterwand. Het lidmaatschap is gratis.

Niet-leden kunnen wel het Forum en de Gallery bezoeken, maar kunnen géén berichten, foto’s of commentaar op foto’s plaatsen.

Om je aan te melden als lid dien je te registreren via de knop “registreer”, geheel rechts bovenaan de index pagina van het Forum. Je ontvangt dan per email dit reglement en een inschrijfformulier. Zodra je dit formulier ingevuld per email retourneert wordt jouw account voor het Forum en de Gallery geactiveerd. Vanaf dat moment kun je berichten plaatsen op het Forum, foto’s uploaden naar de Gallery en foto’s van andere leden becommentariëren.

Doelstellingen van de Club:
De Rolleiflexclub.nl wil een platform bieden voor enthousiaste fotografen. Leden kunnen hier contacten opbouwen en onderhouden, hun kennis en vaardigheden verder ontwikkelen en delen met anderen. Het Forum is een hiervoor een geschikt en eigentijds medium. In de Gallery kunnen leden hun prestaties, vorderingen en struikelblokken etaleren en ter bespreking voorleggen.
De Rolleiflexclub kan als uitvalsbasis gebruikt worden voor het organiseren van meetings, foto-uitstapjes, workshops en dergelijke. Op het Forum kunnen hiervoor oproepen, aankondigingen en mededelingen van organisatorische aard worden geplaatst. In de Gallery kunnen de resultaten getoond worden.

Reglement:
Het is niet toegestaan om ten aanzien van individuen of groepen discriminerende, lasterlijke, tendentieuze, onnodig grievende of redeloos kwetsende berichten of afbeeldingen te plaatsen.
Het is niet toegestaan om godslasterlijke, opruiende of verregaand vulgaire of onzedelijke berichten of afbeeldingen te plaatsen.
Het is niet toegestaan om websites of andersoortige publicaties te promoten met bovenvermelde inhoud of van bovenvermelde aard.
Het is niet toegestaan om via deze Club, de Website, het Forum of de Gallery politieke of maatschappelijke standpunten stelselmatig uit te dragen.
Het is niet toegestaan om via deze Club, de Website, het Forum of de Gallery persoonlijke controverses of vetes aan te zwengelen of uit te vechten.
Het is niet toegestaan om deze Club, de Website, het Forum of de Gallery te gebruiken met louter commerciële doelstellingen.

Het plaatsen van off-topic berichten is in beperkte mate toegestaan. Leden die in hun reacties te zeer afdwalen van het oorspronkelijke onderwerp kunnen gemaand worden door de topicstarter, de Moderator of de Beheerder.

Het is toegestaan om berichten op het Forum te voorzien van afbeeldingen. Die layout en leesbaarheid van het Forum mag echter geen geweld aangedaan worden. Voor afbeeldingen op het Forum geldt een maximale afmeting van 800 x 800 pixels en een maximale bestandsgrootte van 250 kB.

Voor het Forum geldt dat het Nederlands als voertaal aangehouden dient te worden.

Voor de Gallery zijn de talen Frans, Duits en Engels in beperkte mate toegestaan.

Leden dienen ten aanzien van de Gallery te beseffen dat er niet uitsluitend meesterwerken geplaatst zullen worden. Het plaatsen van onderbouwde en opbouwende kritieken wordt aangemoedigd. Alle inzenders in de Gallery dienen echter respectvol tegemoet getreden te worden met inachtname van hun individuele werkterrein, capaciteiten, ervaring en staat van dienst.

Het is niet toegestaan om de Gallery te gebruiken als hostingservice voor kiekjes, snapshots, vacantieportfolio’s en dergelijk in de sfeer van familie en/of bruiloften en partijen of met het uitsluitende doel om op andere websites te kunnen (deep)linken naar deze inzendingen.

Het is niet toegestaan om afbeeldingen in de Gallery, op het Forum of op de Website te plaatsen van louter pornografische aard. Het is wel toegestaan om afbeeldingen te plaatsen met respectvolle erotische inhoud of naakt. De grens tussen deze twee categoriën wordt bepaald door de Moderators, de Beheerder of het Bestuur.

Voor afbeeldingen in de Gallery geldt een maximale afmeting van 800 x 800 pixels en een maximale bestandsgrootte van 250 kB.

Voor afbeeldingen in de Gallery geldt een limiet van drie uploads per dag.

Vanzelfsprekend is de Gallery in eerste instantie bedoeld voor het tonen van foto’s die gemaakt zijn met een Rollei, Rolleiflex of Rolleicord camera.
Het is de leden eveneens toegestaan om foto’s te plaatsen die gemaakt zijn met een ander merk camera. De inzenders dienen individueel een redelijke verhouding te bepalen tussen het aantal “Rolleiflex” foto’s ten opzichte van “vreemd merk” foto’s.


Het is uitsluitend toegestaan om afbeeldingen te plaatsen waarvan de inzender beschikt over de volle rechten, danwel waarvan de inzender van een rechthebbende derde aantoonbaar toestemming heeft verkregen voor deze plaatsing.

Geen enkel onderdeel van deze website, het Forum of de Gallery, tekst, afbeeldingen of code mag worden gekopieerd, gereproduceerd, gepubliceerd of gedistribueerd via welk medium dan ook, zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de respectievelijke copyright houders.

De Moderators, de Beheerder en het Bestuur bepalen wanneer er sprake is van een overtreding van dit Reglement.

Zij kunnen een overtreding op diverse wijzen sanctioneren, o.a. door middel van een waarschuwing, afkoelperiode (tijdelijke ban), algehele uitsluiting (permanente ban) of eenzijdige beeindiging van het lidmaatschap.


De doelstellingen van de Club en het Reglement kunnen gewijzigd worden. De nieuwste versie wordt steeds op het Forum van de Rolleiflexclub gepubliceerd.

©: Paul Jenner
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie    Forum Rolleiflexclub -> Berichten van het bestuur Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group