Mevr_Danen.jpg
<<
Bilbao_1--3.jpg
<
TheFirst-RF.JPG
·
Bilbao_4-.jpg
>
Bilbao_2-.jpg
>>

Klik op de foto om een grotere foto te bekijken

Plaatser: De Wacht  (bekijk de galerij van deze gebruiker)

Een van de eerste beelden die ik met mijn rolleiflex geb gemaakt. Is een testrol om te bekijken hoe het fotograferen met een rolleiflex gaat.
· Datum: Ma Maart 9, 2015 · Bekeken: 5178 ·


Paul Jenner
Site Admin

Geregistreerd: Augustus 2006
Berichten: 3097
Ma Maart 9, 2015 10:45

Nou, die is prima gelukt, lijkt mij dan !
De Wacht

Geregistreerd: Februari 2015
Berichten: 26
Ma Maart 9, 2015 14:39

Dank je wel Paul. Ik ben nog niet helemaal tevreden over de scherpte, maar misschien is dit ook een kwestie van wennen tov digitaal. Maar ik was allang blij dat er iets uit kwam Smile:)
Tum

Geregistreerd: Maart 2007
Berichten: 1703
Vr Maart 13, 2015 14:04

Ziet er niet slecht uit.
Hoe ben je te werk gegaan? De scherpte wordt op een aantal punten in het traject be´nvloed.
Is het negatief zelf scherper?


Grt,
Tum.
De Wacht

Geregistreerd: Februari 2015
Berichten: 26
Di Maart 17, 2015 18:08

Hoi Tum,
Sorry voor de late reactie, was even een drukke tijd.
ik heb de camera op een hek gezet en geprobeerd scherp te stellen op de voorkant en in het midden. Ik zie nu trouwens ook dat de foto niet helemaal recht staat. De twee dames op rechts had ik ook graag scherp willen hebben, maar dit valt me vies tegen. Ik heb sluitertijd van 1/125 gebruikt en door de invallende schermering het kleinste diafragma (bij camera f3.5) met klein getal krijg je dus weinig scherptediepte, maar ik had gehoopt door de wat grotere afstand de foto scherp tte krijgen. Uiteraard ben ik voor deze eerste testrol nietgeheel ontevreden, maar wil de camera beheersen, zoals mijn andere camera's. of het negatief scherper is kan ik niet zo goed beoordelen. Als mijn scanner weer hier is dan ga ik hem zeker nog eens scannen. Tips en trucs zijn natuurlijk van harte welkom.
Paul Jenner
Site Admin

Geregistreerd: Augustus 2006
Berichten: 3097
Di Maart 24, 2015 22:01

Je had 1/60 en f/5.6 kunnen proberen, dan presteert de lens beter en was de prent algeheel scherper geweest en de scherptediepte groter. Gebruik ookaltijd een zonnekap. Je zult zien dat je met zo'n Rollei ontiegelijk scherpe foto's kunt maken. Om dat met een scanner er ook uit te halen is een ander verhaal: met de meeste scanners lukt dat niet.
De scherptediepte bij analoog is altijd kleiner dan bij digitaal, zeker bij middenformaat. Da's naar mijn mening een van de grootste voordelen van werken op film: je kunt precies uitmikken wat je scherp wilt hebben en wat niet. Met de meeste digitale camera's lukt dat niet.


Powered by: PhotoPost PHP
Copyright © 2006 All Enthusiast, Inc.

Geen enkel onderdeel van deze website, tekst, afbeeldingen of code mag worden gekopieerd, gereproduceerd, gepubliceerd of gedistribueerd via welk medium dan ook, zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de respectievelijke copyright houders.