DeBoog_DeBoog.JPG
·
Raadhuis_Raadhuis.JPG
>
Kerkdeur2015_Kerkdeur2015.JPG
>>

Klik op de foto om een grotere foto te bekijken

Plaatser: De Wacht  (bekijk de galerij van deze gebruiker)

Na alle tips en trucs. Lezen en laten adviseren, waarvoor dank, hier een aantal beelden van afgelopen week. En sinds kort ook zelf mijn films aan het ontwikkelen, waarvan deze serie er 1 van is. Ik heb nog heel veel vragen en opmerkingen, maar die zal ik in het forum plaatsen. Waar ik wel last van heb is dat ik in photoshop toch vaak belichting en contrast moet aanpassen, misschien geval van blijven oefenen. Maar een ding staat vast! Wat een geweldige camera's! Schroom vooral niet om op= en aanmerkingen te plaatsen. Ik ben nogal leergierig.
· Datum: Za April 11, 2015 · Bekeken: 5062 ·


Paul Jenner
Site Admin

Geregistreerd: Augustus 2006
Berichten: 3097
Di April 28, 2015 21:05

Johan,


Qua grijstinten ziet het er prima uit ! Het ontwikkelen gaat dus goed. Belichting moet je zoveel mogelijk bij het scannen aanpassen. Contrast d.m.v. de curves doe je altijd achteraf. Het is normaal dat je een s-curve toe moet passen op een gescand negatief, dat is de digitale doka variant van het kiezen van een papiergradatie uit de natte doka.Paul.


Powered by: PhotoPost PHP
Copyright © 2006 All Enthusiast, Inc.

Geen enkel onderdeel van deze website, tekst, afbeeldingen of code mag worden gekopieerd, gereproduceerd, gepubliceerd of gedistribueerd via welk medium dan ook, zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de respectievelijke copyright houders.