Rc00229_Rc.jpg
<<
Rc00231_Rc.jpg
<
GL0103_RcC.jpg
·
GL0105_RcC.jpg
>
GL0102_RcC.jpg
>>

GL0103_RcC

Plaatser: Herman Roes  (bekijk de galerij van deze gebruiker)

Deze kleine serie van drie is met opzet donker, wellicht zullen velen van jullie het te donker vinden.
Gaarne commentaar. Ook deze foto's gemaakt met een Minox GL
· Datum: Za Augustus 27, 2016 · Bekeken: 5498 ·


Frank

Geregistreerd: Augustus 2006
Berichten: 1420
Za Augustus 27, 2016 21:31

Ik vind deze idd veel te donker en ik zou 'm heel anders printen, maar misschien heb je een reden om het zo te doen?
Tum

Geregistreerd: Maart 2007
Berichten: 1768
Za Augustus 27, 2016 22:59

Hier zit maar heel weinig wit in.
Clemens

Geregistreerd: Februari 2014
Berichten: 532
Ma Augustus 29, 2016 16:22

De objecten op de foto met lichte tinten (lucht/ muur rechts) zijn er genoeg. Maar de digitale afdruk heeft geen lichte partijen. Afhankelijk van je software even op zoek naar tools als toverstafje of levels. Tekst links boven zo ik weg kaderen / wegsnijden.
Herman Roes

Geregistreerd: June 2013
Berichten: 594
Do September 1, 2016 16:53

Frank , Tum en Clemens dank je wel. Het beeld is inderdaad erg donker, heb er veel mee geprobeerd. Lichter maken is naar mijn gevoel geen optie dan wordt het beeld tamelijk suf. Aan de linkerkant zul je het stukje met het bord prima kunnen wegsnijden en niet missen. De reden om het zo te doen licht in de sfeer van alle maassteden (Rotterdam uitgesloten) Maar van Maastricht naar Dinant en voort naar Verdun zijn het allemaal nogal grijze steden. Dat wilde ik voor mezelf benadrukken. Hartelijke groet, Herman
Frank

Geregistreerd: Augustus 2006
Berichten: 1420
Za September 3, 2016 10:35

Herman,
Wellicht trap ik ik een open deur in, beschouw het iig als opbouwende kritiek, maar wat ik ik zie, is, in dokatermen, een afdruk, die 3 stops overbelicht is en toen dat duidelijk werd, voortijdig uit de ontwikkelaar getrokken.
Van gewoon lichter maken, zal het idd niet mooier worden. Je zult ook iets met het contrast moeten doen en wellicht lokale aanpassingen. Daarmee kun je precies de sfeer maken, die jij wilt.
Ik ben een grote fan van NIK software. Deze is gratis te downloaden als plug-in voor Photoshop (Elements) of Lightroom. Daarin zit het programma Silver Effex. Dat is, zeg maar een digitale doka in het kwadraat. Als je daar een bestand in opent krijg je om te beginnen een bijna eindeloze rij standaardinstellingen, die je direct op jouw foto kunt toepassen en vaak heb je dan al de sfeer te pakken, die jij in je foto wilt oproepen en vervolgens kun je dat dan nog fine tunen. Ook zit er een optie in om heel simpel om lokale aanpassingen te doen. Daarmee kun je bijvoorbeeld een gezicht, dat in de schaduw van een paraplu zit, oplichten en heel subtiel het contrast vergroten, zodat het er heel natuurlijk uit ziet. Probeer het eens, je zult versteld staan wat er kan.
Ik heb namelijk niet de indruk dat het aan je negatief ligt.
Frank


Powered by: PhotoPost PHP
Copyright © 2006 All Enthusiast, Inc.

Geen enkel onderdeel van deze website, tekst, afbeeldingen of code mag worden gekopieerd, gereproduceerd, gepubliceerd of gedistribueerd via welk medium dan ook, zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de respectievelijke copyright houders.