Rc00234_copy2.jpg
<<
Rc00229_Rc.jpg
<
Rc00231_Rc.jpg
·
GL0103_RcC.jpg
>
GL0105_RcC.jpg
>>

Rc00231_Rc

Plaatser: Herman Roes  (bekijk de galerij van deze gebruiker)
· Datum: Do November 10, 2016 · Bekeken: 5980 ·


Clemens

Geregistreerd: Februari 2014
Berichten: 532
Do November 10, 2016 21:48

Een foto moet iets vertellen en moet bij de kijker wat laten zien.
Die klik komt bij mij niet bij deze foto. Blijkbaar heb jij iets gezien wat je aansprak en dat heb je vastgelegd. Maar dat moet je denk ik meer met een karikatuur vastleggen, overdrijf het. Want nu komt 'het' niet bij mij aan. Waarom dit huis , waarom niet No 12, of No 16 ?
Het beeld is rommelig. Waar moet ik naar kijken ? Die variatie aan steen structuren ? De verticale lijnen patronen die gebroken worden door het horizontale luik patroon en het ronde raam ?
Paul Jenner
Site Admin

Geregistreerd: Augustus 2006
Berichten: 3116
Vr November 11, 2016 09:18

ik vind het een mooi pandje op een mooi hoekje. Met iets meer dieptewerking zou het beter uit de verf gekomen zijn. Het ronde raampje om de hoek is weldegelijk goed getroffen. Maar er mist iets om het echt een leuke foto te maken, dat ben ik met Clemens eens. Ik zeg: dieptewerking !
Herman Roes

Geregistreerd: June 2013
Berichten: 594
Vr November 11, 2016 10:50

Clemens en Paul.
Ik ga (voor een deel) mee in jullie kritiek. Ik kan natuurlijk allerlei verontschuldigingen verzinnen maar daar staat mijn hoofd niet naar. Beter had ik de foto niet gepost. Maar de winst is natuurlijk het commentaar. Ik heb mijn Rollei het werk van een groothoek willen laten doen. De straat was vol en smal echt ruimte was er niet en dat is wat ik miste. Maar ik wilde hem toch graag gemaakt hebben. Mij verraste de structuur van het huis, de deur aan de zijkant en ja alls is schots en scheef in deze straten van Maastricht. Primair diende deze foto een andere foto web site waar we ons op donderdag altijd uitnodigen met donderdag deuren dag. En dan gaat het primair om de deur. Dat doel is bereikt.
Wat mij intrigeerde was het bovenraam een blind raam een soort raam met staar
De buurman op nr.12 gaf wat meer ruimte en ook de mogelijkheid het smalle straatje in te kijken, maar dat beeld is naar mijn gevoel niet beter. zoals altijd blijft het refrijn niets is volmaakt. En de klik Clemens, tja niet alle foto' vertellen een duidelijk verhaal, ook de mijne niet. Paul de dieptewerking, daar ben ik het geheel mee eens. Ik ga het nog eens digitaal of met mijn pentax Spotmatic F met
groothoeklens over doen.
Hartelijke groet,
Herman.
Paul Jenner
Site Admin

Geregistreerd: Augustus 2006
Berichten: 3116
Vr November 11, 2016 11:58

Herman. De foto verdient het m.i. helemaal om geplaatst te worden want hij is leuk. En kritiek is er altijd. Kritiek betekent niet dat de criticaster je had willen afraden om de foto te plaatsen. Als alleen perfecte foto's geplaatst worden wordt het erg leeg hier. Maar ik persoonlijk waardeer de inzending.
Clemens

Geregistreerd: Februari 2014
Berichten: 532
Vr November 11, 2016 17:49

Ik had deze foto kunnen maken. Prima goede herinnering voor je zelf. Maar als je het ophangt (hier digitaal op het forum) dan moet een foto wat anders te bieden hebben dan alleen die goede herinnering voor jezelf. Een leek, een buitenstaander die hier niet bij was moet het alleen hebben van de zeggingskracht van het beeld.


Powered by: PhotoPost PHP
Copyright © 2006 All Enthusiast, Inc.

Geen enkel onderdeel van deze website, tekst, afbeeldingen of code mag worden gekopieerd, gereproduceerd, gepubliceerd of gedistribueerd via welk medium dan ook, zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de respectievelijke copyright houders.